Gelukkig zijn we ons steeds meer bewust dat we ons moeten inzetten voor een duurzame leefomgeving en toekomst. Hier willen wij bij Kolf & Molijn uiteraard ook onze verantwoordelijk in nemen en actief vorm aan geven.

Milieubelastende activiteiten worden bij Kolf & Molijn dan ook zoveel mogelijk beperkt binnen het productieproces. Gescheiden afvalstromen en het hergebruik van materialen zijn vanzelfsprekend binnen onze organisatie. De profielen die wij gebruiken bestaan voor een groot deel uit gerecycled aluminium. Om onze producten nog duurzamer te maken hebben wij in de zomer van 2021 bijna 2500 zonnepanelen op ons dak laten installeren. Kolf & Molijn is energieneutraal!

Wij streven ernaar om onze bedrijfsprocessen continu te verbeteren en als gevelspecialist een duurzame meerwaarde te bieden met een efficiënte geveloplossing.

Ook onze milieu- en kwaliteitscertificeringen tonen dit aan.

Recycling

Zuinig met onze grondstoffen omgaan is heel belangrijk. Aluminium verliest haar waarde niet door recycling, het is oersterk en kan oneindig veel keren gerecycled worden. Om onze ‘footprint’ op deze aarde zo klein mogelijk te houden, werken wij met profielen die voor een groot deel uit gerecycled materiaal bestaan. Alle restjes aluminium die door het zagen overblijven gaan in een grote container en komen zo weer terecht in de recycle cirkel.

Duurzame energie

Sinds de zomer van 2021 wekt Kolf & Molijn haar energieverbruik op met zonnepanelen. Zo zijn onze producten zelfs duurzaam geproduceerd!