The Gustav is een toplocatie gelegen ten zuiden van het centrum van Amsterdam en in de nabijheid van luchthaven Schiphol. Het ontwerp bestaat uit twee individuele gebouwen met een variatie aan typologieën die de doelgroep young professionals en starters op de woningmarkt bedienen. Beide gebouwen zijn gesitueerd bovenop een gemeenschappelijke parkeergarage en zijn verbonden door middel van een semi-openbare groene binnenruimte op de begane grond.

Het noordelijke gebouw aan de bedrijvige Mahlerlaan bevat 96 studio’s, gemeenschappelijke ruimten en een royaal dakterras voor de bewoners om elkaar te ontmoeten, te werken en te ontspannen.

Het getrapte gebouw aan zuidelijke rand van het perceel combineert 19 kleine studio’s op de lagere verdiepingen met 29 meer royale appartementen op de bovenste lagen. Privétuinen, grote balkons en dakterrassen verrijken de woningen met extra buitenruimte.

Passend bij de jonge doelgroep, is de materialisatie van de gebouwen licht en modern. Royale raampartijen verbinden het interieur van de woningen met de beleving van groene buitenruimtes.

Architect: KCAP Architects & Planners
Aannemer: BAM Wonen

Project kenmerken

  • Royale raampartijen.
  • 29 appartementen en 19 studio’s.
  • Gemeenschappelijke daktuin.